Schindeleho minerály


Schindeleho minerály jsou kamenná moučka bohatá na minerály a stopové prvky. Je vědecky dokázáno, že tyto látky jsou pro zachování zdraví člověka velmi potřebné. I zde však platí, všeho přiměřeně.


Minerály Schindeleho jsou účinným potravinovým doplňkem při vysokém krevním tlaku, cukrovce, osteoporóze, dně. Jejich užívání zlepšuje prokrvení koronárních cév po prodělaném infarktu. Slouží jako prevence srdečních příhod.
Také mohou být podpůrný přírodní doplněk stravy při revmatismu, polyartritidě, akutních i chronických zánětlivých onemocněních, svalových křečích a bolestech, bolestech zad a hlavy, migrénách, cévních potíží (navrácení elasticity cév), zlepšení prognózy bércových vředů, hnisavých kožních procesech, křečových žilách.
Tyto minerály mohou pomáhat v poúrazových stavech jako jsou zlomeniny kostí, vykloubeniny a výrony, při kožních potížích - byla pozorována výrazná zlepšení stavu psoriasis (lupenka) a různých vyrážek, zastavení vypadávání vlasů, úprava sexuální výkonnosti (přiměřeně věku).
Pokud jste často unaveni, hučí vám v uších, chcete si zlepšit paměť a koncentraci, Schindeleho minerály vám také mohou pomoci. Jsou také známy velmi dobré výsledky při příjmu těchto minerálů u lidí, kteří trpěli depresivními stavy, menstruačními potížemi a neuralgickými bolestmi.

V roce 1994 bylo dokázáno, že složení a množství látek obsažené v 6 g (čajová lžička) minerálů je při denním užívání zdravotně nezávadné. Schindeleho minerály mohou tedy být užívány dlouhodobě, bez jakýchkoliv obav z předávkování minerály, stopovými prvky nebo těžkými kovy. Je však nutné dodržovat doporučené dávkování. Existuje totiž i studie, která se zabývala možností předávkování některými minerály při užívání Schindeleho minerálů.

Schindeleho minerály jsou prodávány v plechovce jako prášek nebo v kapslích. Prášek se rozmíchává ve vodě a vypije. Kapsle se jednoduše polykají a zapíjí vodou. Při užívání minerálů je důležité mnoho pít.

Minerály není vhodné užívat zároveň s léky nebo homeopatiky (odstup 3-4 hodiny), společně s černým či zeleným čajem, kávou, mlékem (mohou blokovat příjem železa, odstup 1-2 hodiny), zároveň s vitamínovými přípravky či oleji s vitamínem E (odstup 1-2 hodiny), dohromady s doplňky stravy s železem.

Upozornění: při užívání tohoto doplňku stravy může vaše stolice zčernat, protože jsou vylučovány produkty látkové výměny a nezužitkovatelné minerály. Dále také může dojít ke zhoršení stavu, nedoporučuje se však v užívání přestávat, protože po pár dnech se stav zlepší.

Analýza Schindeleho minerálů: aktuální od května 2010


Ø na 100g
 Ø v denní dávce 6g
KřemíkSiO2, Si2O3
56900 mg
3414 mg
Oxid hořečnatýMgO
850 mg
51 mg 14%*
ŽelezoFe
350 mg
21 mg 150%*
HliníkAl
260 mg
15,6 mg
VápníkCaO
119 mg
7,14 mg 0,9%*
DraslíkK
56 mg
3,36 mg 0,17%*
FosforP
14,5 mg
0,87 mg 0,12%*
ManganMn
12,9 mg
0,77 mg 38,5%*
SodíkNa
12 mg
0,72 mg
ZinekZn
7,2 mg
0,43 mg 4,3%*
MěďCu
1,9 mg
0,114 mg 11,4%*
BariumBa
1,6 mg
96 μg
ChromCr
570 μg
34,2 µg 85,5%
NiklNi
0,49 mg
29,4 μg
KobaltCo
0,38 mg
22,8 μg
VanadV
0,44 mg
26,4 μg
TitanTi
0,32 mg
19,2 μg
BorB
0,1 mg
6 μg
MolybdenMo
0,1 mg
6 µg 12%*

* podíl na doporučené denní dávce podle nařízení o výživové hodnotě
Pramen: Dr. Roger Kalbermatten, Phyto-Consulting

Působení minerálů, které jsou v kamenné moučce obsaženy

Kyselina Křemičitá - také je nazývána pralátkou, ze které vznikl život. Podporuje dýchání buněk a slouží k tomu, aby buněčná těla rychle nestárla. Patrné znaky se projevují na pleti, kůži, vlasech, nehtech. Díky jejímu působení, zůstávají svaly déle elastičtější. Podporuje trávení a odstraňuje průjem nebo zácpu. Při vnějším použití (gel) léčí rány, vyrážky, bolesti svalů a kloubů.

Draslík: slouží k lepšímu prokrvení srdce a svalstva. Reguluje tlak krve a odvodňuje.

Vápník: je důležitý pro zdravé a pevné kosti a zuby. Pokud je ho dostatek, tak kosti stárnou pomaleji, nejsou předčasně pórovité a lámavé. Díky vápníku sílí vazivo, které má zásadní vliv na udržení mladistvosti těla.
Nedostatek vápníku u žen vede k nespavosti a nervozitě. od 40 let věku má velký význam, protože  na něm závisí proces stárnutí. Pokud je ho dostatek, je možné si déle udržet mladistvý vzhled.

Železo: slouží k dostatečnému okysličování krve. Nedostatek se u žen projevuje bledou pletí, únavou, nedostatkem energie, náchylností k infekcím. Bohužel, ženy ztrácí pravidelným krvácením mnoho železa, proto by měly dbát na jeho doplňování prostřednictvím stravy a potravinových doplňků.

Magnezium (hořčík): rozhoduje zda zůstane naše srdce mladé, arterie nebudou lámavé a krevní sraženiny nezpůsobí náhlý srdeční infarkt.
Jeho nedostatek může způsobovat nepravidelnou srdeční činnost, poruchy krevního oběhu, noční lýtkové křeče, krevní sraženiny. Je důležité jej doplňovat hlavně při dietách a postu, protože v těchto případech má tělo nedostatek hořčíku.

Zinek: zajišťuje správnou látkovou výměnu v těle a posiluje buňky. Při jeho nedostatku hrozí vypadávání vlasů, problémy z otěhotněním, špatně se hojí rány, tělo je náchylné k nemocem. Jeho nedostatek ohrožuje hlavně osoby ve stresu, nejvíce ženy. Proto je vhodné jej doplňovat prostřednictvím doplňků stravy.

Vidíte, že tyto minerály jsou velmi důležité. Snažte se jich mít tedy dostatek, aby jste byli déle mladí a zdraví.

Kde koupit Schindeleho minerály?

Schindeleho minerály můžete zakoupit prostřednictvím internetu na e-shopu FitZona.cz











O rozmanitém využití Schindeleho minerálů se dozvíte v příštím příspěvku na téma: Využití Schindeleho minerálů.

Zdroj: Robert Schindele - Schindeleho minerály




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skvělý salát z červeného zelí

24 hodin s kosmetikou Mossa

Doplňky stravy a kosmetika na akné