Další využití Schindeleho minerálů

Schindeleho minerály jsou kamenná moučka bohatá na minerály a stopové prvky. Obsahují následujíc prvky, které jsou pro naše tělo důležité. Užívají se jako doplněk stravy, ale mají i další využití o kterém se dozvíte níže. Více o těchto minerálech v příspěvku Schindeleho minerály.


Analýza Schindeleho minerálů: aktuální od května 2010

Ø na 100g
 Ø v denní dávce 6g
KřemíkSiO2, Si2O3
56900 mg
3414 mg
Oxid hořečnatýMgO
850 mg
51 mg 14%*
ŽelezoFe
350 mg
21 mg 150%*
HliníkAl
260 mg
15,6 mg
VápníkCaO
119 mg
7,14 mg 0,9%*
DraslíkK
56 mg
3,36 mg 0,17%*
FosforP
14,5 mg
0,87 mg 0,12%*
ManganMn
12,9 mg
0,77 mg 38,5%*
SodíkNa
12 mg
0,72 mg
ZinekZn
7,2 mg
0,43 mg 4,3%*
MěďCu
1,9 mg
0,114 mg 11,4%*
BariumBa
1,6 mg
96 μg
ChromCr
570 μg
34,2 µg 85,5%
NiklNi
0,49 mg
29,4 μg
KobaltCo
0,38 mg
22,8 μg
VanadV
0,44 mg
26,4 μg
TitanTi
0,32 mg
19,2 μg
BorB
0,1 mg
6 μg
MolybdenMo
0,1 mg
6 µg 12%*

* podíl na doporučené denní dávce podle nařízení o výživové hodnotě 
Pramen: Dr. Roger Kalbermatten, Phyto-Consulting

Další využití Schindeleho minerálů


Schindeleho minerály jako pleťový krém


Kamennou moučku Schindeleho minerály dobře promíchejte s běžným pleťovým krémem, který používáte v poměru 1:1. Doporučuji si vždy namíchat jen menší množství krému např. na 14 dní. Může se stát, že pokud bude krém namíchán déle, může ztvrdnout, a pak je nepoužitelný.
Tento krém působí velmi dobře proti tvorbě vrásek na obličeji. Doporučuji nanášet večer, aby mohl přes noc působit. 


Pleťová maska ze Schindeleho minerálů


PROTI VRÁSKÁM: Smíchejte 1 polévkovou lžíci Schindeleho minerálů, 1 čajovou lžičku medu a 1 žloutek. Promíchávejte, dokud nevznikne krémovitá hmota. Tu pak natřete na dobře očištěnou pokožku obličeje a krku a nechte ji 10 - 20 minut působit. Poté masku dobře smyjte studenou vodou. Opakujte 1-2x týdně.

PRO MASTNOU PLEŤ: Smíchjete 1 polévkovou lžíci Schindeleho minerálů a 1 lžíci vody. Dobře promíchejte, až vznikne snadno roztíratelná směs. Naneste ji a nechte působit minimálně 20 minut. Protože se voda rychle odpaří, průběžně na masku přikládejte navlhčené dlaně. Poté důkladně opláchněte.

PRO SUCHOU PLEŤ: Dohromady smíchejte 1 polévkovou lžíci Schindeleho minerálů a 1 polévkovou lžíci vody a oleje (např. jojobový, olivový, třezalkový). Až vznikne snadno roztíratelná směs, naneste ji na obličej a nechte 20 minut působit. Pokud se vám začne maska rozpadat před uplynutím doby, kdy má působit, uhlaďte ji navlhčenými dlaněmi. Poté důkladně smyjte.


Koupel ze Schindeleho minerálů



500 g minerálů rozmícháme v cca 5-ti litrech horké vody (max 70 stupňů). Tuto směs přidáme do vody ve vaně, ve které se budeme koupat. Během koupele se voda musí promíchávat, aby se usazené minerály dostaly do koupele. Doporučená doba koupání je 1/2 hodiny. Minerály mohou vysušovat pokožku, proto doporučuji zároveň s minerály olejovou lázeň.Po koupeli se osprchujte a pokud je to možné schněte na vzduchu. Poté pokožku ošetřete tak, jak jste zvyklí.
Pokud máte novou vanu, je dobré použít protiskluzovou podložku. Minerály jsou sice velice jemné, ale mohou při tření fungovat jako smirkový papír.
Koupel se Schindeleho minerály působí proti revmatickým bolestem a únavě, regeneruje tělo a uklidňuje, napíná pokožku.



Schindeleho minerály jako detoxikační kůra


Již po několika dnech užívání minerálů dochází k úpravě zažívání, dostavuje se pravidelná stolice, čistí se střeva a ledviny. Játra vylučují toxické látky z těla, člověk může mít zvýšené jaterní testy. Za 2-3 měsíce by měla být znát změna k lepšímu. Ta se projeví lepší soustředěností, výkonností, zlepšení stavu pleti. Může se vytratit či zmírnit ekzém (je možné přikládat obklady).


Schindeleho minerály na vlasy


I když je padání vlasů přirozenou součástí lidského života, je možné jej ovlivnit. Přísunem Schindeleho minerálů lze padání vlasů zmírnit nebo zcela potlačit. Vlasy budou po několikatýdenním užíváním minerálů pevnější, budou se méně třepit a budou zdravé nejen na pohled.


Schindeleho minerály při léčbě různých onemocnění


  • Schindeleho minerály a léčba Dny - Při Dně dochází k nadprodukci kyseliny močové, která pak krystalizuje v kloubech a jiných tkáních a ukládá se tam ve formě soli. Schindeleho minerály štěpí tyto soli kyseliny močové, a tak je uživatel během pár týdnů bez bolesti a může se pohybovat.
  • Schindeleho minerály a léčba Cukrovky - Cukrovka je metabolické onemocnění charakterizované zvýšenou hladinou cukru v krvi (hyperglykémií). Schindeleho minerály snižují hladinu cukru v krvi. Po pár týdnech užívání se hodnoty cukru v krvi normalizují.
  • Schindeleho minerály a léčba problémů s krevním tlakem - Vysoký krevní tlak (hypertenze) je nebezpečný a je vždy nutno jej léčit. Opakem je nízký krevní tlak (hypotenze). Schindeleho minerály pomáhají srovnávat krevní tlak. Díky nim se nejen sníží vysoký krevní tlak, ale také normalizuje nízký tlak. Zároveň zmizí hučení v uších a nepříjemné návaly.
  • Schindeleho minerály a léčba Osteoporózy - Osteoporóza, řídnutí kostí, je metabolické onemocnění, při kterém kostní tkáň řídne, je stále křehčí a náchylnější ke zlomeninám. Osteoporóza je charakterizována ztrátou kostních minerálů. Doplněním Schindeleho minerálů se pacientům s osteoporózou výrazně uleví, zbaví se bolestí a jejich kosti zesílí.
  • Schindeleho minerály a léčba Artrózy - Artróza (osteoartrosa) je bolestivé onemocnění kloubů, které velmi často postihuje lidi s nadváhou nad 50 let. Přísunem křemíku, který je bohatě obsažen v Schindeleho minerálech, se pacientům s artrózou výrazně omezí bolest a zlepší stav.


Schindeleho minerály jako doplněk pro zvířata


  • Kůň - 10g/70-100 kg tělesné hmotnosti /den dávka 10 g odpovídá 1 vrchovaté polévkové lžíci na koně/den. Minerály zamíhejte s vodou nebo přimíchejte do krmiva s melasou - člověk musí zkusit, co koně chtějí.
  • Pes - max 1g/15 kg tělesné hmotnosti /den (psi v růstu – poloviční dávku) – nasypat přes dužnaté krmivo, nebo přimíchat do krmiva. Je nutné zajistit dostatečné množství vody, aby mohl kdykoliv pít. 
  • Kočka - špetku nasypat přes dužnaté krmivo, zajistit dostatečné množství vody na pití.



Schindeleho minerály pro květiny



Minerály prospívají i květinám. Dvakrát ročně vysypeme vrchovatou polévkovou lžíci Schindeleho minerálů rovnoměrně na hlínu v květináči a dostatečně zalijeme čistou vodou.


Máte zájem tyto minerály vyzkoušet? Můžete je zakoupit na FitZona.cz.


Máte s nimi zkušenosti, víte o dalších možnostech jejich využití, podělte se o to s námi v komentářích pod článkem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skvělý salát z červeného zelí

24 hodin s kosmetikou Mossa

Doplňky stravy a kosmetika na akné