Aromaterapie s Taoasis

Aromaterapie není jen terapií vůněmi, ale je to i způsob péče o zdraví a prevence. Aromaterapie využívá inhalační směsi, olejové masážní směsi, parfémy, deodoranty, směsi éterických olejů i čisté jednodruhové éterické oleje. A pokud jsou tyto éterické oleje v bio kvalitě, můžete je využívat pro výrobu domácí přírodní kosmetiky a drogerie. 

Při aromaterapii pronikají účinné látky do organismu a pozitivně ovlivňují celkový tělesný stav, emoce i náladu. Aromaterapie zlepšuje akutní i chronické stavy, snižuje riziko vzniku komplikací, pomáhá při psychosomatických potížích a působí preventivně proti vzniku mnoha onemocnění. Protože aromaterapie využívá krásné vůně, patří mezi velmi příjemné přírodní terapie a je nejvyužívanější doplňkovou medicínou na světě.

Jak aromaterapie funguje?


Éterické oleje (esenciální oleje) patří mezi aromatické látky. Ty působí na čichové nebo chuťové receptory člověka a vyvolávají dojem vůně nebo chuti. Komplexní vjem vyvolaný vonnými a chuťovými látkami se nazývá jako "aroma".
Aromatické látky v rostlinách - silice, vyvolávají v organismu také důležitou biologickou aktivitu. Ta působí na různých orgánových úrovních a vyvolávají určité účinky podle druhu silice. Bioaktivita však může vyvolat kromě příznivých i nežádoucí účinky. Takže je potřeba používat jen ty správné éterické oleje. O Aromaterapii hovoříme ve chvíli kdy působí éterické oleje svou biologickou aktivitou na živý organismus.

Jak se získávají éterické oleje? 


Existují tři technologické postupy získávání éterických olejů z rostlinných silic.

  1. Destilace - surovina se destiluje vodní parou. Takto se získává většina esenciálních olejů.
  2. Extrakce - organickými rozpouštědly (petroléter, benzin) přípradně extrakcí do tuku. Tatko se často získávají vůně květů.
  3. Lisování - je využíváno hlavně při výrobě éterických olejů z kůry citrusů.

Kvalita éterických olejů?


Existují čistě přírodní éterické oleje, ale také oleje syntetické. Ty jsou několikanásobně levnější, ale jejich bioaktivita je sporadická nebo žádná. Takže při aromaterapii jsou k ničemu a nedoporučují se.
Syntetické oleje můžete najít pod označením "přírodně-identické silice", nebo nesou označení "pouze do aromalamp nebo pot-pouri".

Pro aromaterapii jsou vhodné pouze kvalitní čisté éterické oleje nebo směsi z těchto čistých esenciálních olejů.

Způsoby aplikace esenciálních olejů


Inhalace
Vůně proniká do čichového centra mozku a zde ovlivňuje autonomní nervový systém. Může navodit snížení či zvýšení krevního tlaku, pocity tepla a chladu, osvěžení, uklidnění, povzbuzení. Může odstranit bolesti hlavy, svalové napětí apod. Inhalaci éterických olejů je možné využít v psychoterapii při léčbě různých psychosomatických onemodnění. Olej také můžete použít jako vůni do aromalampy a zlepšit tak atmosféru v interiéru.
Inhalace - nejběžnější způsob je použití oleje do aromalampy. Tu naplníme vodou a pak přidáme 4-8 kapek oleje.

Pronikání éterických olejů pokožkou
Pokud mají oleje vhodný nosič, pronikají všemi vrstvami kůže a dostávají se až ke krevním vlásečnicím. Optimálním nosičem jsou rostlinné oleje,  které nejlépe pronikají mezibuněčnými prostorami.

Jak si vyrobit masážní olej?
Vyberte si rostlinný olej (slunečnicový, olivový, mandlový, meruňkový, sezamový...). Do jednodurhového oleje nebo směsi olejů přidáme éterický olej (1-3%), poměr 100:1, 100:2 či 100:3.

Aromaterapeutická koupel
Do koupele přidejte několik kapek éterického oleje nebo směsi éterických olejů s pár kapkami rostlinného oleje.

Vnitřní užití éterických olejů
Aktivní látky pronikají velmi rychle do krevního oběhu a tak olej působí skoro okamžitě. Při vnitřním použití je důležité dát pozor, jaký olej a v jakém množství užíváte z důvodu, že některé oleje mohou být toxické. Tento způsob je nejméně rozšířený a značně rizikový pokud opravdu nevíte co a jak.

Zásady při užívání éterických olejů

  1. Důkladně si prostudujte účinky éterických olejů.
  2. Vyberte si opravdu kvalitní olej.
  3. Levné oleje či oleje bez informací (výrobce, datum výroby, složení apod.) nebývají spolehlivé a přírodní.
  4. Vyberte si přírodní a ne syntetický olej aby se dostavila požadovaná bioaktivita.
  5. Lahvičku s esenciálním olejem nenechávejte dlouho otevřenou, nevystavujte ji teplotním extrémům a výkyvům. Ideálně olej uchovávejte v chladu, tmě a ne v lednici.
  6. Dbejte na správnou koncentraci a ředění aby přípravek nezpůsobil podráždění.
  7. Pokud chcete éterické oleje použít jako podpůrnou léčbu, poraďte se s odborným aromaterapeuterm.

Aromaterapie s éterickými oleji Taoasis



Taoasis přináší čisté jednodruhové éterické oleje i směsi olejů s božskými vůněmi. Podle jejich složení mají aromaterapeutické účinky. Jedinečné vůně Taoasis mají silné aromaterapeutické účinky. Dokáží zlepšit náladu, uklidnit, povzbudit i příjemně naladit. 
Vůně Taoasis mají takovou kvalitu, že nesou certifikát biodynamického zemědělství Demeter a mnoho dalších označení kvality. Při výrobě jsou používány rostliny z ekologického zemědělství (97,6% pochází z certifikovaných ekologických zdrojů). Esenciální oleje jsou získávány tradiční metodou destilace vodní parou či lisováním za studena. Můžete si tak být jisti, že si do interiéru vnesete krásnou dlouhotrvající vůni ve 100% kvalitě, která bude příjemně působit na vaše smysly.

Výroba v Taoasis si zakládá na třech pilířích: 

  1. znalosti z oboru aromaterapie, 
  2. vysoká kvalita - 100% přírodní oleje, 
  3. ve výrobě jsou používány suroviny převážně z lokálního zemědělství a z obnovitelných zdrojů.

Něco o firmě Taoasis

Německá firma Taoasis vznikla roku 1981, jako nakladatelství vydávající knihy z oblasti zdraví a stravování. Název spojuje čínské TAO a arabské OASIS, což v překladu znamená "žit v souladu s přírodou.

Roku 1991 vydalo nakladatelství první knihu zabývající se v Německu aromaterapií (The Little Dictionary of Fragrance). A protože na základě této knihy vznikla velká poptávka po kvalitních esenciálních olejích, rozhodla se tato rodinná firma vyrábět éterické oleje. Dnes její produkty můžete zakoupit ve 20 zemích světa a ČR je mezi nimi. (www.fitzona.cz).

Značka Baldini pak vznikla v roce 2005. Klade důraz na interiérové vůně do aromalamp a čisté esenciální oleje pro aromatizaci potravin.

Filozofií firmy je  "Feel The Spirit of Nature"! Inspirujte se jí i vy!

Éterické oleje Taoasis můžete zakoupit na našem e-shopu www.fitzona.cz. Nabízíme širokou škálu aromaterapeutických éterických olejů, které lze využít do aromalamp, koupele i masážních olejů.

SOUTĚŽ S VŮNĚMI TAOASIS → PODMÍNKY  A PRAVIDLA ZDE :) → SOUTĚŽTE !

Oblíbené éterické oleje Taoasis Baldini:


Čistý esenciální olej z levandule
Čistý esenciální olej z levandule

Vonná směs povzbuzení
Vonná směs Povzbuzení

Vonná směs Wellness
Vonná směs Wellness

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skvělý salát z červeného zelí

24 hodin s kosmetikou Mossa

Doplňky stravy a kosmetika na akné